De Leeuw Brult

LION Finance en het geheim van uitstekende forecasting

Koos Woltjes

Als iemand zegt dat ie beschikt over een glazen bol, dan nemen we zo iemand meteen minder serieus. Want wie kan er nou in de toekomst kijken, denken we dan. En toch ligt dat laatste genuanceerder dan je denkt. Want met ‘forecasting’ kijken financiële dienstverleners weldegelijk naar voren. Door middel van het extrapoleren - oftewel het doortrekken - van de cijfers, zeggen ze dan. Maar bij LION Finance gaan ze op dit vlak een forse stap verder, waardoor een échte vooruitkijkspiegel ontstaat. Misschien geen glazen bol, maar het komt wel dicht in de buurt. Wat is het geheim van deze service? Wat moet je ervoor doen om een vooruitkijkspiegel te creëren? We horen het in deze De Leeuw Brult uit de mond van Marco Zevenbergen en Jeroen Rondeel, beiden partners bij LION Finance.

Speaker 1:

financiële dienstverlening en vooruitkijkspiegels Ter inspiratie en om MKB-ondernemers verder te helpen op weg naar rust, resultaat en rendement. Fijn, dat je luistert, als iemand zegt, dat hij beschikt over een glazen bol, dan nemen we zo iemand meteen minder serieus. Want wie kan er nou in de toekomst kijken, denken we dan. En toch ligt dat laatste genuanceerder, dan je denkt, want met forecasting kijken financiële dienstverleners wel degelijk naar voren. Door middel van het extrapoleren, oftewel het doortrekken van de cijfers, zeggen ze dan. Maar bij Lion Finance gaan ze op dat vlak een forse stap verder, waardoor er een echte vooruitkijkspiegel ontstaat. Misschien dan geen glazen bol, maar het komt wel degelijk in de buurt. Wat is het geheim van deze service? Wat moet je ervoor doen, om een vooruitkijkspiegel te creëren? We horen het in deze De Leeuw Bril uit de mond van Marco Zevenbergen en Jeroen Rondeel, beide partners bij Lion Finance. Marco, jeroen, van harte welkom in De Lee Leuk dat jullie er weer zijn.

Speaker 1:

Dankjewel, koos. Wij lijnen, om te beginnen, vaak over die vooruitkijkspiegel. Dat is een beetje een onderdeel van jullie service. Maar dat is wat anders dan het extrapoleren van cijfers. Ik heb dat wel vaker gezien. Dat is gewoon doortrekken van cijfers. Ja, dat is gewoon lineair. Ja, dat is leuk. Dat kan iemand in MAVO 3 ook. Daar bedoel ik niks vervelends mee. Maar dat is wel ongeveer, wat ik bedoel. Maar bij jullie is dat een heel ander proces, marco, jij eerst.

Speaker 2:

Nou ja, kijk, Natuurlijk Kijk. Wij hebben hier ook geen glazen bol Alleen. kijk Door, met de cijfers bezig te zijn. Hoe vaker je een prognose maakt met een klant, hoe beter je het snapt, dan kan je ook beter voorspellen, en dus de kracht zit hem aan de ene kant, dat de herhaling goed mee bezig zijn, maar ook echt in gesprek gaan met een cliënt. Wat zijn nou de ontwikkelingen, wat verwacht je nou, en hoe vertaalt zich dat nou in die cijfers?

Speaker 1:

Dus ook de markt kennen de klanten kennen en dat soort dingen. Het is echt van buiten naar binnen kijken.

Speaker 2:

Wat gebeurt er En wat voor?

Speaker 1:

invloed kan dat hebben, en dat zijn dus ook dingen, die helemaal niks met cijfers te maken hebben, maar die de cijfers inkleuren.

Speaker 2:

Precies. Ik vind dat het wel degelijk met cijfers te maken heeft Ja als daardoor je omzet minder wordt, dan Is dat wel relevant.

Speaker 1:

Ja, het lijkt me wel. Jeroen, hoe kijk jij daarnaar?

Speaker 3:

Ja, ik sluit me helemaal aan bij wat Marco zegt, maar je zou ook nog een stap verder kunnen gaan. Kijk, wij hebben hier achter ons op de muur gespijkerd, kunnen we helaas niet zien.

Speaker 1:

Maar ik kan het namelijk wel zien.

Speaker 3:

Ik zeg, er staat rust, redelstaat, de vitamine.

Speaker 3:

R noemen wij dat. De gedachte daarachter is dat, als je gaat ondernemen, dat er ook een moment komt, dat jij stopt Of de zaak overdraagt aan de volgende generatie, en dan is het wel zo aardig, dat je ook een redelijk bedrag overhoudt Aan de verkoop van die onderneming, zodat jij een onbezorgde financiële toekomst hebt, en dat is ook de fruitkrijgspiegel. Dus we werken ergens met elkaar naartoe. We hadden net een andere podcast over Vern Harnish en de B-Hack. Dat is ook een beetje de end in mind zoals we dat ook wel eens noemen, en dat is ook de fruitkrijgspiegel.

Speaker 3:

Dus, waar wil je naartoe werken, en wat betekent dat dan voor die onderneming? Dat heeft natuurlijk met de cijfers nu te maken, maar ook met de plannen, die je maakt voor de komende vijf jaar En het komende jaar en het komende kwartaal. Dus zo zie ik ook de vooruitkijkspiegel, dus meer dan alleen de forecasting, het gaat over het brede plaatje, waar je met z'n allen aan werkt.

Speaker 1:

Maar Marco, het begint ergens, en dat begint, is eigenlijk. Dat klinkt heel simpel, maar dat is niet altijd aan de orde, zal ik maar zeggen. Dat begint gewoon, dat je de basis volkomen op orde moet hebben, anders krijg je garbage in, garbage out.

Speaker 2:

Jazeker, wij willen heel graag vooruitkijken, wij willen heel graag met die prognoses, met die forecasting werken. Dat kan alleen op het moment, dat de basis op orde is. Zonder een goede beginstand, dan begin je verkeerd, en dan kom je ook niet goed uit. Dus het is niet zo, dat wij ons volledig richten alleen op de toekomst. Nee, de basis moet op orde zijn, en dat betekent dus, dat de beginstanden moeten goed zijn en ook, dat de boekingen in de juiste periode zijn verwerkt, want dat geeft ons weer inzicht voor de toekomst. Daardoor kunnen we patronen herkennen, die we kunnen meenemen in de voorcoast.

Speaker 1:

En de werkelijkheid van alle dag is dus ook, dat op het moment, dat jullie een nieuwe klant krijgen, het eerste, wat jullie doen, is inderdaad die basis helemaal op orde brengen. Toch.

Speaker 2:

Ja, dat is soms wel lastig, omdat we het liefst en zo'n klant ook komt binnen, ik wil een goede vooruitkijkspiegel. Ja, dat snap ik. Goed idee. Dat lijkt mij ook. Alleen, dat gaat niet zonder carrosserie van de auto, en daar moeten we dan ook Echt tijd voor reserveren En mee aan de slag, en dat is geen onoverkomenheid, dat doen we bij Die klant dient dan uniek in, maar het is wel de basis. Eerst moet dat op orde zijn.

Speaker 1:

Het vind ik wel leuk In relatie, als we het hebben over de toekomst van financiële dienstverlening, dan hebben we het altijd over twee takken van sporteropkantheid. Eén, dat is die basis, maar die is nog belangrijker wordt die, omdat, als je die basis niet goed hebt, dan kun je helemaal niet betrouwbaar vooruitkijken. En dan En breed En je kunt alles doen En dat soort dingen. Maar precies wat jij zegt, als je met de verkeerde getallen begint, met rekenen, dan kom je ook op de verkeerde uitkomst uit Precies. Ja, ja, dat is zo, en dat vind ik wel. Het mooie Ook van dit huis Is, dat jullie combineren dat In dit huis. Jullie zeggen dus ook, daar leiden jullie dus ook heel veel jonge mensen dus in op Elke dag weer. Maar tegelijkertijd wacht even, maar er wordt ook gestretched. Dus dat betekent ook, dat je naar dingen moet kunnen kijken zoals de marktontwikkelingen, zoals klantontwikkelingen En zelfs naar ontwikkelingen in een bedrijf, die misschien niet direct iets met cijfers en dat soort dingen te maken hebben, maar die wel van grote invloed zijn op de cijfers. Jeroen.

Speaker 3:

Nee, dat klopt. Ik moet altijd. Als je dit zegt, moet ik altijd denken aan een klant van mij, die heeft dat over schoelen, en die is zelf een hele goede ondernemer, een hele goede handelaar. Hij kan ook goed schoelen, want hij schoelt regelmatig iets naar mij, En dat gaat over zaken, die hij die die zelf niet zo leuk vindt, of die, die lastig vindt, of waarvan die denkt, dat kan Jeroen vast beter dan ik, of waar die gewoon platweg geen zin in heeft. Dat kan natuurlijk ook, en de ervaring leert ook een beetje, dat onze ondernemers vaak hun klanten en hun producten en diensten heel leuk vinden en heel veel andere dingen toch minder leuk. En dat hoeft niet erg te zijn als je maar een De CFO, want dat is de rol, die wij invullen. Wij noemen dat CFO-toucher Of CFO-service. Dat doen we met z'n allen hier op kantoor. Dat betekent, dat ik ook regelmatig een vraagstuk krijg, dat over iets juridisch gaat Of over een HR-vraagstuk gaat, en dan verwacht mijn klant, dat ik dat oplos En hoe ik dat doe.

Speaker 1:

Dat interesseert me maar niet.

Speaker 3:

Maar als het me oplost, en dat vind ik ook, dat het vak zo leuk maakt, dat je al die dingen mag doen En dat je zelf daar ook weer van leert En dat we op andere plekken ook weer kan toepassen, en dat vind ik ook belangrijk voor de mensen bij ons intern, dat we ze heel breed opleiden En dat je die echte sparringpartner van de ondernemer kan worden, want dat zijn ook generalisten, en we moeten dus als financieel specialisten veel meer generalist worden.

Speaker 1:

En dat is eigenlijk de toekomst, marco Van de ondersteuning van ondernemers, want dat is, waar ondernemers zitten te wachten.

Speaker 2:

Ja, zeker. Kijk, die zoeken gewoon een sparringpartner, die ze kan helpen, uiteraard natuurlijk met de financiën. Maar daar begint het pas bij, doordat dat ook steeds geautomatiseerder wordt. Het is deels geautomatiseerd, maar de komende jaren zal dat alleen maar doorgaan. Biedt dat ook de ruimte, om meer aandacht te geven aan werken met de cijfers En dus vanuit die cijfers ook de discussie met je klant aan te gaan? Ben je met de juiste dingen bezig? Klopt het nog bij je plan, en zien we dat nou terug in die cijfers? En als we dat en dat gaan doen, die investeringen gaan doen, hoe snel verdienen we dat terug? Hoe zit dat met de financiering?

Speaker 1:

Dus dat helpt ook in gesprekken met je klant, en dat vind ik zo'n mooie brug, dat je zegt, het gaat niet om werken aan de cijfers, het gaat om werken met de cijfers. En dat is ook precies de context. Je zei net automatisering, hier krijgen we allemaal. Er wordt in mijn beleving veel te veel in termen van bedreiging over gesproken. Nee, het is juist een enorm hulpmiddel, om juist met die cijfers, dus met die cijfers gewoon naar de toekomst te kijken, in plaats van dat je voortdurend bezig bent, om die compliance te fietsen.

Speaker 2:

Nou ja, zeker binnen ons vakgebied. Kijk voor andere facetten van AI, daar laat ik me even niet over uit, Maar in me even niet over uit, maar in ieder geval voor ons vakgebied gaat het heel erg denk ik, dat het echt een kans is, omdat er gewoon tekort is aan goede professionals.

Speaker 2:

Het werk wordt er niet minder op, het wordt eigenlijk alleen maar meer Bij bedrijven, die verwachten, het gaat allemaal snel. Er wordt steeds meer rapportages gevraagd, en dat is ook helemaal niet erg, en dat kan dus dan ook makkelijker, en je kan dat, als je het goed inregelt.

Speaker 2:

Heb je dat, kan je dat dus redelijk goed automatiseren, en dat betekent dus, dat er voor ons juist de rol is, om met zo'n prognose aan de slag te gaan, het verhaal achter de cijfers En dat dan weer te verwerken. Kloppen die cijfers dan Of moeten we dat niet aanpassen, of moeten we niet bepaalde scenario's gaan maken, dat het systeem dat uitrekent. Toppie kunnen wij niet meer doen, fantastisch.

Speaker 1:

Maar dat betekent ook, je krijgt weer meer tijd voor die relatie, en die relatie is weer nodig, om uiteindelijk in de diepte te gaan met die ondernemer en daarmee om die Forecast en die vooruitkijkers, die we tussen spreken. toch.

Speaker 3:

Ja, nou ja, dat is wel het belangrijkste. Kijk die cijfers. Dat is leuk, maar het gaat meer over. Wat vertelt ons dit? nou, het moet aanzetten tot actie. Heb ik ooit een keer iemand over horen zeggen, die heel veel verstand van Power BI heeft. Het moet aanzetten tot actie, ja, dat is het hele idee. We dronken een glas, we deden een plas en alles bleef, zoals het was. Daar hebben we niet zoveel aan in ondernemersland. Er moet iets gebeuren, dan.

Speaker 2:

En het leuke is, dat die cijfers dat dan kunnen laten zien. Oké, we gaan dat en dat doen. De omzet gaat omhoog. Dat betekent, dat dit een bepaalde druk op de cashflow gaat geven, en dat, in eerste instantie vinden ondernemers dat soms lastig, maar omzet gaat toch omhoog. Maar ja, over het algemeen gaan de kosten voor de baten. Dat betekent, dat er meer geld de onderneming uitgaat. Op den duur komt dat wel goed Alleen. Als je blijft groeien, dan blijft het een probleem houden.

Speaker 2:

En het is fijn, om met zo'n prognose dat inzichtelijk te krijgen, want dan kan je daarop anticiperen. Dus je kan tijdig het gesprek aangaan met je bank of met andere partijen, om het financierbaar te maken. En wat anders is wel heel leuk. Dan gaat de champagne fles open, omdat er een mooie deal is gemaakt, en dan vervolgens moet die kudde er weer in.

Speaker 2:

Omdat er geen geld is En dat zou natuurlijk heel zonde zijn, en gelukkig zijn er heel veel partijen, werkkapitaal, zeker. Als het goed gaat, dan zijn er nog wel dingen, nog financieringen mogelijk. Je moet er wel tijdig bij zijn En een beetje je best voor doen, en daar helpen dit soort dingen bij.

Speaker 1:

Dus eigenlijk is het een ABC'tje Voor ondernemers Zorg nou, dat je vanaf dag 1 je basis op orde hebt en houdt. Het gaat je enorm helpen. En op dat moment, als je dat op orde hebt, dan op dat moment vraag assistentie, om dat te vertalen naar een toekomstbeeld, waar jij uiteindelijk naar kan opereren, toch, en dan kun je natuurlijk altijd nog een enorme zon aan de horizon hebben, waar je naartoe werkt. Dat is ook goed om te hebben. Maar het is wel handig, dat je stapsgewijs weet, waar je staat En of je nog een beetje op weg bent. Toch, zeker Helemaal eens Ja.

Speaker 1:

Dit zegt iets over mensen. Dit zegt iets over mensen binnen de organisaties, die jullie ondersteunen, maar dat zegt ook iets over de mensen, die jullie in dienst hebben. Jij gaf het al een beetje aan Jeroen, maar ik vraag het aan Marco Het betekent gewoon, dat je mensen breed moet opleiden En begeleiden.

Speaker 2:

Voor onze young professionals, onze juniors, is dit juist ook heel interessant. Het is iets, wat het vak leuk maakt, leuker maakt, een. Het is iets, wat het vak leuk maakt, leuker maakt, een jaarrekening maken, wat echt een vak is, en ik heb altijd veel bewondering voor mensen, die dat heel goed en efficiënt kunnen. Maar het is niet het meest sexy beroep de laatste jaren. En het grappige is op het moment, dat je met diezelfde cijfers aan de slag gaat, en je gaat de plannen van de klant vertalen in die cijfers, en je maakt dat dan inzichtelijk. Je hebt daar gesprekken over, je gaat scenario's maken, dan kan je dus ook laten zien, wat dat dan betekent. Dat geeft voor een young professional ook een extra geur aan het vak. Hij moet de klant gaan begrijpen, de drivers moet hij gaan begrijpen, ze gaan daarover praten en over sparren. Wat kunnen we dan doen? De toegevoegde waarde van je werkzaamheden wordt groter. Je ziet, dat dat bij onze Jong professionals Dat echt aanstekelijk is. Het werkt voor de klant.

Speaker 1:

Maar het is ook leuk, werk Om te doen, precies en andersom. Ik kom hier nu al wat langer. Jullie genieten ook geweldig van die jonge gasten, die zich enorm snel ontwikkelen, toch, jeroen?

Speaker 3:

Ja, dat is hartstikke leuk om te zien, en ik denk, dat is natuurlijk voor ons ook de uitdaging. Kijk, we willen ze allemaal het vak leren. Dus, als ze bijvoorbeeld bij ons binnenkomen, beginnen ze met administratievoeren, gaan ze jaarrekening doen, dus dat hele traject doorlopen ze, en daar worden ze hele goede professionals van, want daar heb je een leven lang plezier van. Maar het is super leuk, om jonge mensen te zien, die in dat traject zitten En die een keer meeneemt naar een andere klus, naar een due diligence, onderzoek of een waardering Of noem het maar op, en te zien, dat ze dat ook als een spons opzuigen allemaal En daar ook heel snel dat kunnen plaatsen, omdat dat binnen een bepaalde context plaatst, omdat dat binnen een bepaalde context valt, die wij ook aan hen uitleggen.

Speaker 1:

Ja precies, we zetten de klok vijf jaar vooruit, marco, en we hebben het dan even voor forecasting. Dus over die vooruitkijkspiegel Met AI en al die dingen gaat het knetterhard.

Speaker 2:

Heb jij een beeld? Ja, dan zijn Jeroen en ik met pensioen.

Speaker 1:

Want, dan wordt alles gedaan door de robot.

Speaker 3:

Oké, oké, ik denk, dat het zo snel nog niet zal gaan.

Speaker 2:

Maar ik denk echt, ik ben echt van overtuigd, dat de automatisering Kijk hoe je het wil noemen, ik zie het altijd, nog maar steeds.

Speaker 2:

Een oude term automatisering, dat dat ons vakgebied gaat helpen, dat er veel meer Je ziet, dat er nu ook steeds betere Rapportage Programma's komen. Die is ook sneller Koppelen aan de verschillende databases, zoals bijvoorbeeld De bronadministratie. Dus daar gaat minder effort in zitten, dus we kunnen meer Met die cijfers aan de slag En met klanten. Dus ik denk, dat ons beroep steeds meer Ja, wat ik al eerder zei, werken we nooit met de cijfers En daarover adviseren.

Speaker 1:

En die sjoeltjes En sjoelen, maar dat elke keer raakt.

Speaker 2:

En daardoor is het wel belangrijk, dat je breed wordt. Heel veel vragen komen Vanuit de financiële administratie. Dat is eigenlijk het stuk, waar je dan in eerste instantie over hebt. Maar er komen ook personeelszaken Over tafel. Het kan ook een juridisch iets zijn, en vervolgens Zeker bij de gemiddelde klant bij ons wordt er ook dan vaak naar ons gekeken. Kan jij hier iets mee? Wil jij dit oppakken? Heb jij iemand in je netwerk? En dan is het niet iets over de schutting hoor je? Nee, dan is het met zo'n specialiste bijhalen En het probleem gewoon op.

Speaker 3:

Ja, Ja, specialisten bijhalen En het probleem gewoon op. Ja, ik wil nog wel een stap verder gaan. Ik denk, dat de wereld voor ons natuurlijk Snel en steeds sneller De afgelopen jaren, en over vijf jaar zal het niet langzamer gaan, dan het nu gaat. Dus, als jij niet iets gaat doen met forecasting, dan loop je heel snel achter de feiten aan. Dus ik denk, dat ondernemers ook steeds meer gedwongen worden. Het is geen nice to have, maar een need to have. Het is een need to have, ja absoluut.

Speaker 1:

Ik denk, dat dat zo is. Maar wat ik ook leuk vind, is, om vast te stellen, dat hebben langs gekomen, maar ik vind, dat we dat niet genoeg kunnen benadrukken, als we het hebben over AI en automatisering, want het is natuurlijk allemaal groot en het gaat exportationeel sneller. Dus ik denk dat, net als bij chips, de halveringstijd wat was het iedere twee jaar?

Speaker 3:

de wet van Moore.

Speaker 1:

De wet van Lyon is, dat het steeds sneller gaat ten aanzien van de Logistische benadering van. Maar het mooie is Al die automatiseringsontwikkelingen, die maken het vak mooier En die bedreigen het vak helemaal niet, dat wordt veel interessanter.

Speaker 2:

Nee, zeker niet.

Speaker 1:

Ik vind dat zo'n misvatting. In het onderwijs doen we dat ook. Dan roepen we de hele tijd De bedreiging is helemaal geen bedreiging, het is een hulpmiddel.

Speaker 2:

Het is een bedreiging voor mensen of bedrijven, die niet willen meegaan in de verandering Want die worden ingehaald door andere bedrijven, als jij alleen wil boeken, het inboeken van facturen, en je wil niet werken met cijfers En je bent niet bereid, om je daarin te investeren.

Speaker 1:

Dan heb je over een tijdje geen baan meer. Dan heb je heel weinig geen baan meer, dan is het een bedrag.

Speaker 3:

Dat is wel grappig, nu je dit zegt. Ik moest denken aan dat de bond van Fortalis of zo, ik weet niet, of ze zo heette, die had geprotesteerd tegen dat steeds meer met AI vertaald werd. De ondertiteling is niet dusdanig belangrijk, dat dat vraagt om een topvertaling. Het gaat om het begrip van, wat er ongeveer gebeurt, en ja, je moet accepteren, dat sommige dingen gewoon, wat dat betreft, als jij nog een hele mooie vertaling van een gedicht kan maken, is dat nog steeds heel waardevol, maar op dit punt Ga je overbodig worden, en dat geldt ook voor de mensen, die het boekwerk doen.

Speaker 1:

Wij zijn tegen de vooruitgang. Ja, dat kan je wel rezen.

Speaker 3:

Maar ik wil niet zeggen, dat die er ook op te staan is.

Speaker 1:

Ja, precies Kan je nog vast plakken aan de snelweg. Maar Daar kan je nog vast plakken aan de snelweg, maar dat gaat niet.

Speaker 2:

Het leuke is dat, als hier iemand begint En die heeft nog de kans, om het boekhouden te leren En wij benadrukken dat dan ook Van joh jij bent nog in de positie, dat je dit kan leren door te doen, niet alleen uit een boekje, en dat is heel waardevol.

Speaker 1:

Absoluut.

Speaker 2:

Maar als jij dit blijft doen, dan moet ik je over een paar jaar ontslaan, en dan zit je in eerste instantie met grote ogen aan te kijken. Dus oftewel, je moet zorgen, dat je het gaat beheersen En vervolgens nieuwe dingen gaan oppakken. Je gaat met de jaarrekening, met de rapportages aan de slag, bijzondere onderzoeken, je moet een breder professional worden, want dat maakt, dat je ook in de toekomst leuke dingen van toegevoegde waarde kan zijn voor klanten.

Speaker 1:

Ik vergelijk het wel eens met de journalistiek. Bij mij is het ingerand, om altijd de waarom vraag te stellen. En dan ben je als jongeling denk je hoe zit dat nou? Waarom moet dat nou altijd? Dat is allemaal moeilijk. Ik ben nu 65. Ik heb mijn hele leven de waarom vraag gesteld, en daardoor ben ik generalist geworden En snap ik veel meer, hoe de dingen er zijn. Dus met andere woorden, als je aan het begin van je carrière dat vak leert, dan ga je je hele leven Ga je daar ongelooflijk veel plezier van hebt, zeker.

Speaker 2:

En er is nog een voorbeeld van een andere collega, een zeer ervaren collega, en ik weet nog wel, dat dat scan en herken opkwam, dat werd beter. En die riep Ik vind het eigenlijk niet nodig, om te gebruiken, want ik ben sneller, en ik ben beter. En hij had gelijk, hij was maar genoeg Even snel, misschien nog wel sneller. Ik geef hem die credit. Hij deed het ook misschien heel nauwkeurig Alleen. Dit is een top professional. Het is zonde, dat hij daar zijn tijd aan moet besteden.

Speaker 3:

Inmiddels is hij niet meer zo snel.

Speaker 2:

Inmiddels moet hij het aflezen. Scan and Iire wordt steeds beter.

Speaker 2:

Dus dat is één, en het tweede, dat is een veel belangrijker aspect. Het gaat mij niet om, wie er wint, maar hij heeft onwijs veel kwaliteiten. Hij kan van enorme toegevoegde waarde zijn voor cliënten, en hij hoeft dan niet meer zijn tijd te besteden aan het boeken. Dus hij kan mooiere, betere klussen doen Met meer toegevoegde waarden. En dat was wel grappig, en dat opende ook echt wel een beetje de ogen van ja, ik snap, dat ik misschien dat nog wel met beter zou kunnen, maar dan kan ik ook dat en dat oppakken. Daar heb ik dan wel tijd voor.

Speaker 1:

En dan hebben we stiekem in deze De Leeuwwereld twee vormen van forecasting behandeld. We hebben forecasting in termen van cijfers en bedrijfstoekomst, maar ook forecasting in termen van persoonlijke ontwikkeling. Toch Zeker, ik wil jullie ontzettend danken voor jullie bijdrage aan De. Dank je wel. Dit was het weer voor vandaag. Namens Marco Zevenberg en Jeroen Rondeel. Bedankt voor het luisteren En heb je een aanleiding van deze podcast vragen? Aarzel niet, om contact op te nemen met Lion Finance. Ze helpen je graag verder. En voor nu, mijn naam is Koos Holtjes En tot de volgende De Leeuwpunt. Abonneer je via Spotify, apple Podcast of Google Podcast. Binnenkort is er weer een aflevering.

Speaker 2:

Tot dan.