De Leeuw Brult
De Leeuw Brult
LION Finance: de arbeidsmarkt voor financials is 'a long game'
Goeie financials vinden op de hedendaagse Nederlandse arbeidsmarkt is geen sinecure. Want er is in zijn algemeenheid een tekort aan professionals in deze sector. Bovendien zien we dat het vak onder jonge mensen niet de grootste aantrekkingskracht geniet. Maar bij LION Finance kijken ze anders naar de arbeidsmarkt. En die benadering stelt hen – alhoewel er permanent ruimte is voor nieuwe mensen - in staat om weldegelijk de juiste mensen aan te trekken. Hoe ze dat doen, bespreken we met LION Finance partner Jeroen Rondeel. Over het benaderen van de arbeidsmarkt als ‘long game’, over het investeren in mensen lang voor zij in dienst zijn en over de aansluiting van het vak op letterlijk alles wat jonge mensen tegenwoordig in een loopbaan zoeken.
Hallo, welkom. Je luistert naar De Leeuw Brult, een serie podcasts van Lion Finance speciaal voor het MKB Over ondernemen, financiële dienstverlening en vooruitkijkspiegels, ter inspiratie en om MKB-ondernemers verder te helpen op weg naar rust, resultaat en rendement. Fijn, dat je luistert. Goede financials vinden op de hedendaagse Nederlandse arbeidsmarkt is geen sinecure, want er is in zijn algemeenheid een tekort aan professionals in deze sector. Want er is in zijn algemeenheid een tekort aan professionals in deze sector. Bovendien zien we, dat het vak onder jonge mensen niet de grootste aantrekkingskracht geniet. Maar bij Lion Finance kijken ze daar anders naar, en hun benadering van de arbeidsmarkt stelt hen al. Hebben we permanente ruimtes voor nieuwe mensen in staat, om wel degelijk de juiste mensen aan te trekken, hoe ze dat doen?
Speaker 1:bespreken we met Lion Finance partner Jeroen Rondeel Over het benaderen van de arbeidsmarkt als long game, over het investeren in mensen, lang voor ze in dienst zijn, en over de aansluiting van het vak op netelijk alles, wat jonge mensen tegenwoordig in een loopbaan zoeken. Jeroen, leuk, dat je er weer bent, hartstikke leuk In de Leeuwenwereld, als we het hebben over dat tekort. Hoe kijk jij daarna? Wat zijn de belangrijkste redenen?
Speaker 2:Ik mag niet altijd heel kritisch zijn, maar dat ga ik toch even doen. Kijk, er is in het algemeen natuurlijk krapte in die markt, en er komen minder financials bij, dan er vertrekken, en het feit, dat het vak niet populair is, dat heeft ook te maken met, hoe de AVM en de politiek daar in de afgelopen jaren mee om zijn gegaan En hoe de sector daarop gereageerd heeft. Dan gaat het met name over die auditpraktijk.
Speaker 1:Ja, dat soort controlepraktijk is niet de MKB-praktijk.
Speaker 2:Nee, maar wij hebben er wel last van, want dat straalt heel erg af. Opancy opleiding En de finance en control opleiding, die elke keer vandaan veranderen. Dat weet ik niet meer, hoe die van nu heet. Mensen kiezen daar gewoon minder voor, en dan is ook nog Op het moment, dat er Ervaren mensen zijn. Dan zitten ze vaak ook redelijk Vast aan hun werkgever, en dan blijkt het best lastig. Die mobiliteit is heel erg laag. Je kan ook zeggen, de loyaliteit is hoog.
Speaker 1:Dat is voor ons ook weer goed.
Speaker 2:Dat is ook een mooi ding, maar dat maakt wel, dat er een flinke krapte is op dit moment. En ja, dat is best lastig.
Speaker 1:Ja, die loyaliteit herken ik. De onderzoeken, die ik gezien heb, die bevestigen dat Dat mensen, die goed zitten, die vinden het een beetje als verraad, om dan ook nog met een andere partij te gaan praten, zou ik maar zeggen. Dus dat is één kant. Aan de andere kant, waar ik me over verbaas, is, dat er en dat sluit een beetje aan op wat je net zei ook ten aanzien van overheid is dat, die discussie over financiële dienstverlening wordt heel erg gedomineerd door bedreigingen. Men heeft het over AI en over automatiseringen, dat factor gaat weg en et cetera. Dat is één. Twee is men praat in Den Haag alleen nog maar over controlerend accounten, terwijl de MKB accounten, waar wij het hier over hebben, die is 10, 20, misschien wel 30 keer zo groot als die tak van sport, waarmee ik niks vervelends wil zeggen over de audit praktijk, want dat is, het is fantastisch werk, maar het is gewoon een andere tak van sport Met hele andere dynamiek.
Speaker 1:Wat ik ook bijzonder vind, is, als ik kijk naar, wat jonge mensen zoeken in een loopbaan, dan zoeken zij, er mag geen dag hetzelfde zijn. Ze willen permanente ontwikkeling, ze willen voortdurend begeleid worden, ze willen een werk-privé balans, Ze willen in ieder geval naar hun eigen zin In een redelijke zin kunnen invullen. En dan zeg ik Maar het is een beetje een rhetorische vraag aan jou Als ik kijk naar die brede financial, waar jullie met name op richten, die dikt letterlijk Alle boksen, die jonge mensen zoeken in hun carrière.
Speaker 2:Heb ik daar gelijk in. Ik wou net zeggen, als je praat, over geen dag hetzelfde en altijd in ontwikkeling, dan denk ik nou, dat gaat over mij. Dus nee, dat klopt, en dat is, hoe wij die rol van, wat wij dan noemen, cfo-to-share hebben ingevuld. Het feit, dat wij de rol van de CFO-overvuller bij onze klanten, maakt dat. Ik weet nooit, wat er op een dag gebeurt. Ik heb dingen gepland, natuurlijk, maar soms gebeurt er ook iets, en dan moet ik toch even bij die klant langs, en dan zijn er soms ook problemen, waarvan ik denk, ik heb wel ongeveer een idee, welke richting dit op moet, maar ik heb hier toch even iemand anders bij nodig, en daar leer ik dan ook weer heel veel van Ja werk privé.
Speaker 2:Ik vind mijn werk heel erg leuk, dus ik heb er op zich niet zo last van. Maar wij werken heel erg op grond van het feit, dat we ook bepaalde standaard werkzaamheden plannen, en dan spreken we gewoon met onze mensen af Er moet een bepaalde hoeveelheid werk worden gedaan, en hoe jij dat precies organiseert, kijk, we moeten natuurlijk zorgen, dat dat begatbaar is. Dat is logisch. Maar als jij zochtens je kinderen naar school moet brengen, en je wilt daarna even sporten, of je wilt dat eerder weg, en je wilt s'avonds nog even wat doen, omdat je dat makkelijk vindt.
Speaker 1:Dat is voor ons prima, dat is toch prima, dat, dat is toch prima.
Speaker 2:Dat kan toch uitzeggen. Ik denk, welke boxen hadden we nog meer? Die moesten we tikken.
Speaker 1:Nou ja, we hadden het over permanent in ontwikkeling. Ja, nou ja, ik leer elke dag nog Dus dat lukt wel. Ja, maar het gaat nog een stap verder. hier Is dat jullie zeggen. wij zetten mensen ook heel bewust op een heel vroeg moment in hun loopbaan Zetten we op een plek, waarin breedte gevraagd en geboden wordt.
Speaker 2:Dat klopt. We hebben eerder een podcast opgenomen.
Speaker 2:Waarin ook twee van onze jonge mensen aan het woord komen, over een project, wat zij bij een klant doen, waar de financiële functie nog niet helemaal marcheert, zoals dat zou moeten, de financiële functie nog niet helemaal marcheert, zoals dat zou moeten En waar in processen nog wat en in systemen dingen moeten worden opgelost, waarbij zij dan een rol kunnen spelen. En dat zijn mensen, die heel jong zijn en nog weinig vliegenuren hebben gemaakt In de zin van dit is echt nieuw voor ze. Ze doen administraties, ze kennen het klap van de zweep, ze weten, hoe het werkt in de financiële functie, ze zijn ook goed opgeleid, ze zijn al vanaf het traineeship Zijn ze bij ons aan bod. Maar een adviesproject Wat je dit bijna ook zou kunnen noemen Of een financieel verbeterproject, dat is voor hen nieuw, en ik merk, dat ze daar A heel erg op aangaan En B dat ook het feit, dat we deze mensen geselecteerd hebben Op het criterium Motivatie En teamfit, dat zij het leuk vinden, ook om naar zo'n klant te gaan, en daar ook het verschil maken, en dat die klant ook mij belt na twee weken en zegt van joh, dat is echt, ik merk gewoon het verschil, en er gaat een hele goede vibe uit van jouw team.
Speaker 1:Ja, en dat geef ik jou ook terug, en ik kan iedereen aanraden, om die podcast ook nog eens te beluisteren, want dan hoor je echt, hoe zij in de wedstrijd zitten, en Dus even beginnen met het aantrekken van die jonge mensen, en dan komen we zo al even op die ervaren mensen. Hoe doen jullie dat?
Speaker 2:Nou, wij hebben een traineeship programma gemaakt, en dat houdt eigenlijk in, dat vanaf twee, derde, vaak derde jaar HBO, soms ook eerder mensen, die de opleiding doen, dat kan accountancy zijn, dat kan finance en control zijn komen ze bij ons, en dan moeten ze vaak stage lopen. En dan zeggen ze van Ik wil graag stage lopen. En dan zeg ik altijd Nou is goed. Maar Dat betekent wel, want, jij gaat natuurlijk niet je bedoeling dan bij ons, dan ga je ook je afstudering, je gaat alles bij ons doen, je wordt heel goed begeleid, En ik zeker twee, drie jaar ook bij ons blijft, want we gaan heel veel in jou investeren. Dus ze krijgen ook meteen een baan. Als het goed gaat, krijgen zij ook gewoon meteen een baan. Dat klopt, En ik merk, dat mensen dat heel prettig vinden, vooral omdat zij gaan leren in die jaren, dat ze nog studeren, hoe je een administratie voert van een relatief eenvoudiger onderneming, hoe je de jaarrekening maakt, hoe je de btw-aangifte doet, vpb-aangifte.
Speaker 2:Dus zij zijn opgeleid tot junior controller, tot de basisfunctie, zeg, maar Als ze afgestudeerd zijn, direct, en zij krijgen vervolgens ook, worden ze naast het feit, dat ze de vaste klantenportofijl hebben, waar ze ook met klanten dingen bespreken en administratie vervoeren, worden ze ook ingezet op projecten, die voorkomen, en dat maakt dat jonge mensen eigenlijk met een grote glimlach zeggen joh, twee, drie jaar, ja, dat commitment, dat wil ik wel afgeven, want ze spreken ook altijd natuurlijk met een aantalimlach, zeg je 2, 3 jaar, dat commitment wil ik wel afgeven, want ze spreken ook altijd met een aantal mensen, die datzelfde gedaan hebben, en dan horen ze, dat die dat ook heel leuk gevonden hebben. Dus in plaats van dat je, dat je misschien Een soort gevoel zou hebben Van mensen, die Je creëert, een soort lock in, ervaren heel veel mensen het juist. Dat is wel lekker, want dan heb ik gewoon alles, wat ik nodig heb In mijn ontwikkeling in de eerste jaren Als professional. Dat staat al klaar, dat opleidingsprogramma.
Speaker 1:Sterker nog, uiteindelijk zijn zij verder. Op het moment, dat zij examen moeten doen, zijn zij al verder. Dus dat betekent, met twee, twee vingers in je neus, je moet er nog wel voor werken. Maar dat betekent, dat ze relatief beter zijn voorgesorteerd voor een examen. Zeker. En twee is, ze krijgen een enorme springplank, om uiteindelijk die eerste jaren ook meteen die versnelling tot stand te brengen In hun eigen contract.
Speaker 2:Ja, en wat nog wel belangrijker is misschien, dat de examen dingen vallen op hunag weten. Maar het leren voor de tentamen wordt leuk, omdat het gaat over het werk, wat ze doen.
Speaker 1:En wat ik ook wel leuk vind, is, zij selecteren of brengen ook de nieuwe trainees aan.
Speaker 2:Ja, dat klopt, dat is een systeem, wat we nu al een tijdje hebben En wat nog steeds heel goed functioneert, en dat vinden mensen ook leuk. We geven hen daar best wel een stuk verantwoordelijkheid in. Ik zeg altijd, als wij mensen selecteren, dan kijk ik altijd naar drie dingen. De eerste is motivatie. Ik vertel het verhaal van, wat wij doen en wat wij willen met klanten. Als je daar niet enthousiast van wordt, ja, dat geeft niet, maar dan moet je wat anders gaan doen.
Speaker 2:En de tweede is teamfit. Ik wil weten, dat, als ik deze persoon aan zou nemen, en hij of zij gaat onderdeel uitmaken van die groep, wordt die groep daar dan sterker door? of maak ik het ingewikkelder aan twee kanten, zeg maar, het zijn allebei knock-out criteria. En de laatste is technical skills. Het is leuk, als je hele goede cijfers hebt, en het is leuk. Vaak zit dat ook in een stukje motivatie, maar je moet toch bijna alles nog leren, weet je? niemand, die hier in Den Haag van de opleiding komt, kan administratie voeren in Exact Online, wat wij voor heel veel klanten gebruiken. Ja, daar kan ik iets van vinden.
Speaker 1:Maar dat maakt niet uit, want ik kan het zo leren. Maar goed, al die jonge mensen En die komen hier met grote regelmaat Binnen vijf jaar zijn dat je ervaren mensen toch.
Speaker 2:Nou ja, dat is een beetje het idee. Omdat die arbeidsmarkt natuurlijk zo moeilijk is, hebben we ook over nagedacht Wat kunnen we doen? We kunnen gewoon heel veel geld uitgeven aan recruiters. Dat is heel slecht bevallen. Daar kunnen we ook nog een aflevering over maken.
Speaker 1:Ja, maar dan moeten we er een borrel naast hebben. Ja, precies.
Speaker 2:Anders wordt het een heel verdrietige aflevering. Nee, maar die markt is gewoon verpest, vind ik. Dus daar komt ook niet iets goeds uit. Heel incidenteel, via, via Ervaren mensen is of het netwerk, en daar moet je dan bovenop zitten, en het is, het is niet. Het is niet. Hoe zeg je dat? Het zijn geen korte klappen. Dus je moet daar echt in investeren, als je mensen tegenkomt, en je moet ook vooral Als je iemand tegenkomt, die denkt, van God, die zou echt bij ons passen, moet je temporiseren en wachten, tot het moment daar is, dat iemand daarvoor open staat. Je moet daar vooral niet in pushen. En ja, last but not least, wat je net al zei de beste manier is, eigen mensen opleiden, en als je ze dan vijf jaar weet vast te houden, dan heb je een ervaren financial.
Speaker 1:Maar even terug op die ervaren mensen uit de markt. We gaven helemaal aan het begin aan, dat zijn mensen, die heel loyaal zijn naar hun heilige werkgever. Nou, dat is een kwaliteit daar willen we niks van zeggen.
Speaker 2:Dat vind ik ook heel leuk, als ze bij ons zijn.
Speaker 1:Dat is ook waar maar dat betekent dus niet voor die rondfladderen van doe, maar een aanbod, en dan kom ik er voor 500 euro extra. Die zijn er, maar ik weet niet, of je daar nou op zoek bent. Maar in ieder geval, dat is niet zo. Wat ik jou hoor zeggen, is dat je zegt, ik wil mensen. Ik wil eigenlijk een bak of een funnel, ik wil een hoeveelheid mensen, die wil ik tegenkomen. In aanraking gekomen zijn, moet ik gezien hebben. Daar ga ik proberen, contact mee te hebben op de lange termijn, en dat kan jaren zijn, en jij bent bereid, jullie zijn bereid, om in die mensen te investeren, lang voordat ze bij jullie in dienst zijn.
Speaker 2:Ik ben ervan overtuigd, dat, wat wij doen, dat dat zo leuk is, dat uiteindelijk iedereen, die hier kwalificeert op motivatie, teamfit, en als je ervaren bent, moet je ook natuurlijk wat technische vaardigheden hebben. Natuurlijk heb je een bepaalde basis, kennis heb je. Iedereen, die daarvoor kwalificeert. Voor die persoon is het leuk, om hier te werken, althans mensen, die daar breed te zoeken. Als je financial bent, en je zoekt de breedte en je vindt, wat wij doen, minder leuk dan zeg maar je accountants, rol met maken van ja, rekeningen, aangifters en zo bij een middelgroot kantoor, ja, dat geloof ik eigenlijk niet.
Speaker 1:Nee, nee, dat snap ik Een element, wat we nog niet hebben benoemd er zijn er een aantal, maar er is één belangrijk element, wat we nog niet hebben benoemd Waar mensen echt naar op zoek zijn Jonge mensen, als we praten over de invulling van hun loopbaan Is de cultuur, waarin zij te werk komen, de bedrijfscultuur. Daar hebben jullie echt een heel lang of heel lang, heb je er goed over nagedacht? En en die bedrijfscultuur, die voor jullie heel belangrijk is Ja, die is alles bepaald.
Speaker 2:Ik had hier een keer een klant op bezoek, en die had hier vijf minuten rondgelopen, en die zei, er heerst hier een soort familiesfeer. Alsof je, ja, familiecultuur, ja, dat zei ze. Dan, dat is, wat ik zoek, en dat is blijkbaar ook eens gelukt. En dat betekent, dat we hier op klanten met elkaar samenwerken, dat ik ervan uitga En ik weet, dat dat niet helemaal zo is Maar dat mensen toch alles durven te zeggen En alles durven te vragen aan mij Of aan mijn mede-compagnons Of aan iemand, die misschien wat makkelijker benadebaar voor hen is, en dat ik ze dus ook overal mee kan helpen, als dat nodig is. Want uiteindelijk een gelukkige, blije werknemer, die veel energie heeft, die kan tot hele mooie prestaties komen, en daar heb ik het meest aan.
Speaker 2:Dus ik wil graag, dat mensen goed functioneren, ik wil, dat ze zichzelf uitdagen En dat ze nieuwe dingen leren, maar ik wil niet, dat ze overstretched raken. En Maar ik wil niet, dat ze overstretched raken, en ik wil ook niet, dat ze Te veel dingen doen, die onder hun niveau zijn, Waardoor ze het saai hebben. Dus je moet mensen voldoende uitdagen, je moet ze afremmen, om te zorgen, dat ze niet Zich over de kop werken Of te veel hooi op de vork nemen, en zo wil je. Ik heb zelf geen kinderen, maar zo kan ik me voorstellen, dat je ook je kinderen groot brengt, dat je het beste met ze voor hebt. Tenminste, ik hoop altijd, dat ouders dat dan hebben Ga ik wel van huis.
Speaker 2:Ja, dat is niet altijd zo, en dat is ook, wat wij hier willen bereiken, want ik denk, dat dat de gezonde houding is. Ik zou ook niet weten, waarom je het anders zou willen doen. Ding is Kijk, ik zou ook niet weten, waarom je het anders zou willen doen.
Speaker 1:Nee, ik ook niet, En desalniettemin zie je het vaak anders gebeuren Klopt Bovendien. Wat ik aan toe kan voegen, wat ik hier zie, is dat op het moment, dat er een keer iemand tussendoor fietst, die uiteindelijk toch niet in die cultuur blijkt te passen, dan ga je daar ook echt mee aan de slag.
Speaker 2:Ja, we proberen altijd te zorgen, dat we de fit wel krijgen vanuit de motivatie er is. En als dat niet lukt, dan gaan we met iemand in gesprek, en dan proberen we het ook op te lossen, want ik voel me ook verantwoordelijk, om te zorgen, dat iemand dan wel een goede plek vindt. Kijk, het is niet zo, dat iemand dan niet mislukt of niet goed genoeg, of zo zie ik dat niet. De match is er niet, en we proberen, die match te maken. Maar als die er niet is, omdat je het niet leuk vindt, ergens anders goed in bent of wat dan ook, i don't care, vervelend, maar goed weet je, that's life, dat kan gebeuren. Maar dan is de bedoeling, dat iemand een goede landingsplek krijgt En daar wel tot zijn recht komt.
Speaker 1:Maar dat betekent concluderend, dat voor jou is inderdaad arbeidsmarkt, arbeidsmarktbeleid is een long game. Dat is niet korte termijn politiek, dat is altijd langetermijn denken, altijd.
Speaker 2:Ik kan wel heel veel geld uitgeven, om iemand te zorgen, dat iemand hier vanaf twee maanden gaat beginnen, maar als die niet past binnen de cultuur, als die gemotiveerd is door geld, maar niet door, wat wij doen, dan gaat die mijn klant ook niet helpen Op de manier, die ik wil doen.
Speaker 1:En de grap is en dan heb je eigenlijk geen 300 mensen per jaar nodig op dit moment.
Speaker 2:Wie weet, wat er?
Speaker 1:gaat gebeuren, maar op dit moment nog niet. Ik denk het ook niet. Maar dat betekent, je kunt aan de ene kant zeggen, dat je dus heel selectief bent, en aan de andere kant merk je dus, dat, juist omdat al die elementen in die verhouding bij elkaar zijn gebracht, dat ja, je moet nog steeds echt je best doen. Ja, je moet nog steeds echt je best doen. Ja, je moet nog steeds goed kijken, maar uiteindelijk kun je Want er zijn hier genoeg klanten, die hier aan de deur rammelen, dus je kunt altijd mensen gebruiken, maar uiteindelijk kom je wel degelijk aan de goede mensen.
Speaker 2:Ja, maar de cultuur is alles bepalend, nogmaals. Dus, ik kan veel meer klanten doen, dan ik nu aan kan. Maar ik ga niet mensen aannemen En de bedrijfscultuur, die wij nu hier met elkaar hebben gecreëerd, geweld aan doen. Daar begin ik echt niet aan.
Speaker 1:Dat is een belangrijke wijze De bedrijfscultuur is leidend in relatie tot de hoeveelheid klanten.
Speaker 2:Ja, als ik de mensen niet heb, kan ik de klanten niet bedienen. Dat leidt altijd tot ellende.
Speaker 1:We begonnen deze aflevering met van goh. waar ligt dat aan, dat er een tekort is aan de arbeidsmarkt? Als we nou eens naar verder kijken, hoe gaat zich dat ontwikkelen, denk je?
Speaker 2:Nou, ik denk, dat AI en dat we AI moeten verwelkomen, want AI gaat heel veel voor ons betekenen.
Speaker 2:Dat gaat ook zorgen, dat het compliance werk veel eenvoudiger wordt. Dat wordt al heel lang beloofd, en dat is ook heel lang nog niet gebeurd. Maar als je kijkt, hoe die ontwikkeling met bijvoorbeeld een GPT gaat, dat gaat nu zo snel, dat die verbeteringen gaan ook steeds harder. Als je kijkt naar ja, alles op dat gebied gaat in een stroomversnelling voor mijn gevoel, en ik denk, dat dit ook wel meegenomen wordt daarin, en dat is alleen maar goed, want de financiële functie, zoals ik die voor ogen zie, en de rol van de CFO daarin, die gaat over de breedte. Ik ben blij, dat ik die werkzaamheden, dat ik daar minder aandacht hoef te besteden, want dan kan ik meer aandacht besteden aan het werk. Wat AI niet kan doen, maar wat wel een ondernemer veel harder nodig heeft, en dat is die rol van klankbord, van schaduwondernemers, zoals jij dat ook wel eens genoemd hebt, of de minister van Financiën in de onderneming, en dan kan je, waar we het in andere podcasts ook al over gehad hebben Echt helpen, om waardecreatie te realiseren.
Speaker 2:Want als de basis niet op orde is, als dat, wat ik met AI beter kan doen, als dat niet op orde is, dan gaat daar heel veel energie naartoe, en ja, dan gaan we Ligt, zoals ik dan ook tegen klanten zeg, dan is het werken aan de cijfers Belangrijker dan het werken met de cijfers, en dan zijn we niet goed bezig. Dus ik denk, dat daar een verlichting gaat ontstaan. Ik denk aan de andere kant ook, dat we qua opleiding mensen veel meer in de breedte moeten opleiden. We hebben nu in alle opleidingen zijn we heel over het algemeen heel specialistisch georganiseerd, en ja, dat specialisme, dat gaat meer vervangen worden, of tenminste de toegevoegde waarde zit in het generalisme.
Speaker 2:Alle mensen, die nu bij ons gaan werken, die worden de AI niet bedreigd in de functie, zoals wij die zien, voor de rol, voor de CFO, dat gaat in hun leven niet meer weggenomen worden. Ik weet niet, wat er daarna allemaal nog gebeurt, maar daar ben ik van overtuigd. En dus ja, en dus ja, goed nieuws, want we kunnen met minder mensen meer werk doen. Alleen het werk, wat we moeten doen, dat heeft een heel ander karakter, en dat vereist heel veel aan de opleidingskant denk ik ook Zeker, en die opleidingskant kent de kennis en de mentaliteit En de vaardigheden.
Speaker 1:En uiteindelijk Het is mooi, dat je dat zegt Ten aanzien van dat vak wordt over AI heel erg als een bedreiging benaderd. Ik heb dat al het flauwe kul genoemd Een aantal werkzaamheden, die worden simpeler. Aan de andere kant, de paradox daar is, dat de uitkomst van dat werk, namelijk dat de basis op orde is, die wordt nog veel belangrijker, want uiteindelijk kun je je vooruitkijkspiegel niet maken, als het niet alles duizend procent op orde is. Dus in die zin is het belangrijker, maar het is een basis, om uiteindelijk dat veel leukere, veel bredere, inspirerende werk te doen, samen met en voor ondernemers. Ik dank je wel, zeg dan, dit was het meer voor vandaag. Namens Jeroen Rondeel. Bedankt voor het luisteren, en heb je een aanleiding van deze podcastvragen, aarzel dan niet, om contact op te nemen met Line Finance in Den Haag. Ze helpen je graag verder. En voor nu mijn naam is Kors Woltjes en tot de volgende. De Leeuw Bruwt. Je luisterde naar De Leeuw Bruwt, apple Podcast of Google Podcast. Binnenkort is er weer een aflevering. Tot dan.